Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Споразумение за сътрудничество между община Варна и НБТ

Дата: 30.04.2007

Безработицата в България е под 9% за месец март, когато няма сезонна заетост. Това съобщи министърът на социалната политика Емилия Масларова на форума, посветен на туризма, който се проведе миналата седмица край Варна. Темата на форума бе: Сигурност, интегрирано развитие на инфраструктурата и човешките ресурси - инвестиции в бъдещето на туризма в България.

Най-ниска е безработицата в регионите с туристически бизнес, каза още министърът. Тя посочи, че 1, 214 милиарда евро ще бъдат отпуснати по оперативни програми за развитие на човешките ресурси. Целта е да се повиши квалификацията на кадрите у нас.

Надяваме се през първата година при осъществяването на тази програма да можем да усвоим 88 милиона евро, каза още Масларова.

Споразумение за сътрудничество между община Варна и Националния борд по туризъм беше подписано днес по време на туристическия форум. Целта на споразумението е държавата и общината да работят съвместно в областта на туризма. Такова споразумение беше подписано и с община Пловдив.

Видяна общо: 668 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.