Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Неграмотните на планетата са близо 800 милиона

Дата: 13.12.2007

В света има 774 милиона души на зряла възраст, които не умеят да четат и пишат. Това се посочва в доклад на ЮНЕСКО, обнародван в ООН в Ню Йорк.

Най-много неграмотни хора има в Индия (около 35% от населението), в Бангладеш, Бразилия, Китай и Египет. При запазване на сегашните тенденции 72 от 101 страни, за които са събрани данни, няма да са в състояние към 2015 г. да намалят наполовина неграмотността на възрастното си население.

Под въпрос, се отбелязва в доклада, е и въвеждането на безплатно начално образование. До 2015 г. ООН няма да успее да събере 11 милиарда долара, необходими за осъществяване на поставените от обединените нации цели за преодоляване на неграмотността в света.

Според прогнозите на ЮНЕСКО (Организацията на ООН за образование, наука и култура) 56 страни и към 2015 г. няма да могат да обхванат всички деца в началното образование.

Видяна общо: 603 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.