Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Създадоха 100% биоразграждаща се бутилка

Дата: 13.12.2007

От догодина в италианската търговска мрежа ще бъде пусната първата 100% биоразграждаща се бутилка.

Тя е направена от царевица и „изчезва“ напълно в рамките на 80 дни, без да остави никакви следи от себе си. Новият вид бутилка е плод на експериментите на Алберто Бертоне, собственик на фирмата за минерална вода от град Кунео Фонти ди Винадио. Фирмата произвежда най-употребяваната минерална вода в Италия - Сант' Анна.

Няколко хиляди бутилки вече са произведени. Пластмасовият материал за направата им произлиза от ферментацията на царевица. Той е бил внесен от Съединените щати. Този материал намалява с 50 на сто емисиите в атмосферата на въглероден диоксид, в сравнение със стандартните пластмасови бутилки и произлиза на практика от неизчерпаема суровина.

„Това ще бъде революционен тип бутилка, която ще промени начина на продаване на минерална вода“, убеден е Бертоне. Неотдавна той беше удостоен с две награди като бизнесмен на годината от компанията Ernst & Young и от Индустриалния съюз на Торино. Италианската фирма е представила проекта си и в Германия, където е постигнала споразумение за партньорство с крупни дистрибутори на минерална вода.

Фонти ди Винадио произвежда 310 000 бутилки в час, или 7,5 милиона на ден. През 2006 г. фирмата е продала 550 000 000 бутилки. Във фирмата работят 70 служители. Фабриките й са разположени върху повърхност от 30 000 кв.м.

Видяна общо: 680 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.