Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Туризмът пак ще става министерство

Дата: 13.12.2007

Държавната агенция по туризъм променя статута си и става първостепенен разпоредител с бюджетни средства, реши миналата седмица кабинетът, гласувайки поправка в Закона за туризма. Досега ведомството, за което от години се водят спорове дали да е агенция или отделно министерство, бе на подчинение на Министерството на икономиката и енергетиката. Мотивът за промяната е, че така агенцията не е могла да бъде гъвкава и оперативна при изразходването на средствата за подпомагане на туризма и за национална туристическа реклама.

Туристическият бранш от години настоява този сектор от икономиката да се ръководи от министерство. Промяната на статута сега ще позволи на агенцията да открива свои представителства в чужбина, както и да прибере под крилото си Института за изследвания в туризма, ръководен от един от председателите на едновремешния комитет по туризма Румен Драганов.

Видяна общо: 585 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.