Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Връщат пари за ваканция у нас

Дата: 13.12.2007

Финансовият министър Пламен Орешарски да връща на българите 10% от парите, които те са изхарчили за почивка в родните курорти, предложи туристическият бос Стефан Шарлопов, който е и член на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Само така можем да накараме българите отново да изберат нашите плажове и планини, категоричен е той. Този модел вече работи в Сърбия и през миналата година там е отчетен 250 млн. евро ръст на приходите от туризъм. Така поне част от 1 млрд. евро, която сега харчим всяка година за ваканции в чуждите държави, ще остане в България.

Друг вариант е самите хотелиери да свалят цените за българи. Това предложи преди месец и шефът на БХРА Благой Рагин. Тази схема обаче едва ли ще проработи, скептик е Шарлопов. Според него собствениците на повечето хотели първо ще повишат цените и след това ще направят намаления за българи. Същото ще е положението и ако курортите започнат да предоставят на нашенците услуги, които не са включени в цената на почивката. Например да дават безплатно СПА процедури срещу платена нощувка. Реално хората ще са си платили всичко, което уж им се предлага като бонус, смята туристическият бос. Според Шарлопов българите въобще не са добре запознати с възможностите, които предлага собствената ни туристическа индустрия. И това е една от основните причини те да търсят услугите на чуждите курорти и дестинации.

в-к Стандарт

Видяна общо: 655 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.