Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Руснаци изкупуват зимните курорти

Дата: 14.12.2007

Руснаци са основните купувачи на имоти в родните ски курорти, обяви изпълнителният директор на Грийн Лайф Николай Пехливанов по време на представянето на проекта Paradiso Verde Ski & Golf Residence в местността Грамадето в подножието на Пирин.

Руснаците купуват имотите с инвестиционна цел, а не емоционално, както по Черноморието. В същото време англоговорещите клиенти са намалели с близо 70%.

Причината са негативните публикации за имотния ни пазар в английската преса, както и продължаващата имотна и ипотечна криза в САЩ и Европа.

Ако допреди година близо 50% от сделките се сключваха без оглед на място, то днес техният дял е едва 20%, обясни Пехливанов. Докато през 2006 г. едва 40% от покупките на ваканционни имоти са били с цел инвестиция, сега това са 80% от всички сделки. Цената им през последната година се е повишила с 10%. Този ръст ще се запази и през 2008 г., прогнозират анализаторите на Грийн Лайф.

Видяна общо: 628 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.