Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Все повече водка пият в Полша

Дата: 30.12.2007

В Полша Отиващата си 2007 година се оказа изключително успешна за полските производители и търговци на алкохол, преди всичко на водка. Поляците са изпили с 10% повече водка в сравнение с миналата година, похарчвайки около 3 милиарда долара.

През 2007 г. в страната с 38-милионно население са изпити почти 200 милиона литра водка. Най-много са се харчели скъпите и вносни марки. Тяхната консумация е нараснала с цели 30%. Своеобразен рекорд е поставила скъпата марка Пан Тадеуш. Нейното търсене е нараснало с 30%.

Но водката не е най-любимата напитка в Полша. Тя се предпочита от 37% от възрастното население. На първо място непоклатима е бирата, която е предпочитана от 53,7%, докато сухите вина се радват на едва 3,5% популярност. Полските производители на водка гледат с оптимизъм на 2008 г. Прогнозите на анализаторите сочат, че през следващата година се очаква увеличаване на потреблението с още 15%.

Видяна общо: 1526 рейтинг: 0.38

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.