Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Отново Делюви празници в Златоград – атракции, концерти и шествие за гостите и жителите на града

Дата: 30.09.2008

В рамките на Делювите празници в Златоград и в чест на 100-годишнината от обявяването на независимостта на България, в града се организираха много и интересни събития. От 19 до 21 септември т.г. се проведе българо-гръцки събор в Златоград в централната градска част; баскетболен турнир за купата на Делю войвода; изложба на участниците в пленера Градът на Делю войвода в независима България във Взаимното училище; много концерти.

В града гостува и казанлъшкия драматичен театър с постановката Лизистрата, а тържественото шествие от Лобното място на Делю войвода беше с участието на духов оркестър и гвардейски отряд и ритуал...

Сред най-очакваните събития от гостите и жителите на града беше възстановката Един пазарен ден в стария Златоград, която показа автентични носии и костюми, антики и атрактивни събития в Етнографски ареален комплекс Златоград на 21 септември. Възстановката върна назад във времето историята в комплекса, където сред красивите къщи, с включването на майсторите от работилниците, с личното участие на инж. Александър Митушев, член на УС на БХРА и неговия екип, оживяха старите носии, занаяти, песни и спомени.

Организатори на празничните прояви бяха община Златоград и сдружение Делю войвода – Златоград с финансовата подкрепа на Министерство на културата и местния бизнес.

Видяна общо: 525 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Отново Делюви празници в Златоград – атракции, концерти и шествие за гостите и жителите на града
© 2000-2019 Journey.bg. Всички права запазени.