Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Панаирите в Бари и в Пловдив - възлови точки на коридор № 8

Дата: 30.09.2008

Панаирите в Бари и в Пловдив да бъдат сред главните действащи лица в ускореното изграждане на трансевропейския коридор № 8, призова директорът на италианския изложбен център Фиера дел Леванте, Козимо Лачириньола на семинара „Коридор № 8І: състояние, перспективи и проекти на най-краткия път между Италия и България“, проведен в рамките на ЕСЕН 2008 и един от акцентите в Деня на Италия.

"Международната ос, свързваща Черно и Адриатическо море, е приоритет за Италия", увери в обръщението си към присъстващите Адолфо Урсо, заместник-министър на икономическото развитие. Тя е важна и за България, тъй като 52% от пътната инфраструктура на коридор № 8 и над 55% от железопътната са у нас.

Специалисти от Италия, Албания, България и Македония, през чиито територии минава трасето, представиха направеното в своите страни и обсъдиха възможностите за ускоряване реализирането на големия проект, който е в интерес на целия Европейски съюз, тъй като коридор № 8 е интермодален - включва пристанищата, пътищата, железниците, летищата и помощни съоръжения, необходими за управление на трафика по маршрута.

"България ще има свой свой павилион на панаира в Бари и свой специален ден, за да покаже своята европейска перспектива. Трябва да се представяме взаимно, в интерес на бизнеса на двете страни", съобщи директорът на панаира в Бари Козимо Лачириньола.

"Италианските предприемачи трябва да бъдат информирани за възможностите, които предоставя галактиката международен панаир Пловдив", смята н.пр. Стефано Бенацо, посланик на Италия в България. Той благодари на главния директор на панаира Иван Соколов за чудесните условия за делова работа.

"Аплодисментите за международен панаир Пловдив са показателни за усилията, които полагаме, свързани с нашата дълосрочна инвестиционна програма" - отговори Иван Соколов. "Но нищо не е толкова добро, та да не може да стане още по-добро." Той благодари за "невероятния дух, който придава Италия на изложението, което е доказателство за ентусиазма и желанието на бизнеса от двете страни да намират своите пътища".

Видяна общо: 624 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.