Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Спортът ще бъде двигателят на световния туризъм през 2010 г.

Дата: 28.12.2009

Прогнозите на консултанти и големи компании от бранша сочат, че големите спортни форуми през 2010 г. ще бъдат двигателят за развитието на туризма в световен мащаб. През следващата година предстои световно първенство по футбол в ЮАР, както и зимна олимпиада в канадския град Ванкувър. Индийската столица Делхи ще посрещне игрите на британската общност. В календара на големите туроператори са и големите тенис и голф турнири, както и състезанията от Формула 1.

Според последния доклад на английския авиопревозвач най-голям ръст в посещенията през следващата година ще отчете ЮАР. Покрай световното първенство по футбол там се очаква да пристигнат над 600 хил. фена, отделно от това хотелите ще приемат спортисти, журналисти и официални делегации. Още на изложението в Лондон, през ноември, от страната домакин на световното първенство съобщиха, че имат готовност да организират редица допълнителни екскурзии и занимания за почитателите на футбола.

Канада също е в очакване на хиляди гости покрай зимната олимпиада. Амбициите на хотелиерите и туроператорите във Ванкувър са да постигнат най-добрите приходи от подобно мероприятие досега.

Според прогнозите на световната туристическа организация към ООН през 2010 г. ще започне възстановяване на туристическия сектор , който през тази година се очаква да завърши със спад от около 5 %.

Видяна общо: 581 рейтинг: 0.15

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.