Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Пристанище Варна завърши годината с печалба

Дата: 31.12.2009

"Пристанище Варна приключи годината с печалба от 1 800 000 лева, след наложени данъци и амортизация. През пристанището са преминали около 7 млн. тона товари. Надяваме се и през 2010 година печалбата да бъде същата, както през отминаващата вече 2009 година.

Около 2 млн. тона зърно са изнесени през пристанище Варна през тази година, което е абсолютен рекорд за последните 20 години.

В близките месеци няма да бъдат извършвани съкращения на работещите в пристанище Варна. Съставът на компанията се оптимизира, като на мястото на пенсионираните не се назначават нови хора. Въздържаме се от назначаването на нови служители заради кризата. Нови назначения се правят единствено в някои особено критични сектори на пристанището.

В края на годината е отчетен спад в обема на обработените контейнерни превози през порта. Спадът е в рамките на около 30 %, сочат данни от статистиката на порта. Общо за черноморския басейн този спад е около 50, а в световен мащаб, дори малко повече", заяви Данаил Папазов, директор на порта.

Видяна общо: 1648 рейтинг: 0.41

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.