Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Внимавайте с пиратките!

Дата: 30.12.2009

Българинът харчи все по-малко за фойерверки

Канонадата от пиратки и ракети е част от празнуването на Нова година и Коледа. Новите ефекти струват по-скъпо. В магазините има пиротехника за всеки джоб. Ракетите може да струват от няколко стотинки до 50 лева бройката. Кризата се отразява и на този бизнес.

"Въпреки, че има такава поговорка, че българинът обича да яде, да пие и да се весели все пак има промяна. Ако преди се купувах фойерверките в началото на декември, то сега това се оставя за последния момент. Нашенецът е образован на тема пиротехника и влиза в магазина с точни и конкретни искания. През последните 4-5 години у нас най-модерни са така наречените пиробатерии - атрактивни и лесни за употреба. Има и ракети, които са доста по-различни и нестандартни - ракета, която се цепи горе и прави три отделни зари", каза Тодор Попов - управител на фирма, която внася и продава фойерверки от всякакъв калибър.

Друг пример за стагнацията е, че българинът отново купува най-масово евтините пиратки, за сметка на ракетите, които бяха на мода последните години. Всяка година има пострадали от пиратки. Според Тодор Попов контролът вече е много затегнат и почти няма фалшиви фойерверки.

"По-скоро има нерегламентирани търговци, които не дават необходимата информация на клиентите и от там могат да се получат инциденти при незнаене как да се работи с тези изделия. За да няма пострадали съветите са прости:

Задължително четене на упътването и не смесвайте алкохол с фойерверки. Употреба на фойерверки след употреба на алкохол води до много тежки последици", каза Попов.

Каквато и пиротехника да си купите внимавайте как я използвате!

Видяна общо: 1584 рейтинг: 0.39

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.