Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Гангстерска невеста за Еврокомисията?

Дата: 31.12.2009

Ди Велт за Желева

За българския кандидат за еврокомисар Румяна Желева, се задават неприятности. Тя ще бъде подложена на тежък разпит в европейския парламент. Авторитетното немско издание Ди Велт помества неин портрет, в който е представена като амбициозна, "руса, висока и клющава, тя пасва перфектно на брюкселския паркет".

Но според авторът Шефани Болцен, кандидатът за еврокомисар не трябва да е спокойна - при изслушването й на 12 януари евродепутати смятат "да я пекат на огън". "Тя е некомпетентна, казват, и злобна. Отгоре на всичко съпругът й делял един покрив с руската мафия по българското Черноморие", се казва в статията. Желева отговаря пред изданието: "Ако мъжът ми е част от българската сенчеста икономика, тогава е единственият мафиот в България, който пътува с трамвай и мие съдовете вкъщи."

"Доказателства против съпруга й са косвени. Красимир Желев работи за Централна кооперативна банка, която принадлежи на могъщата група ТИМ, бизнес империя по българското крайбрежие, чиито собственици според българските медии са сред най-богатите мъже в България", подчертава Ди Велт.

Изданието напомня и призива на лидерът на зелените в Брюксел, Даниел Кон-Бендит - Желева да изясни обвиненията, "в противен случай изборът й може да се окаже много труден".

Видяна общо: 1490 рейтинг: 0.37

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.