Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Снегът свали цените в зимните курорти

Дата: 30.12.2009

В опит да запълнят базите хотелиерите свалят цените и увеличават и услугите в пакетите

Хотелите, които не са успели да запълнят базите си за Нова година, са свалили с 10-20 % цените на пакетите броени дни преди празника. Не всички оферти в последната минута (Last Minute) предлагат намаление на цената. Голяма част от тях са с променени параметри на пакетите - намален брой нощувки при същата цена за ден, допълнително включени хранения, различни услуги и други. Някои от хотелите с по-ниска категория пък предлагат услуги като ползване на басейн, СПА център и други екстри в други комплекси в района.

Най-сериозно намаление на цените за предстоящата Нова година има за хотели по Черноморието. На места те надхвърлят 25-30 %, а голяма част от хотелите вече предлагат и оферти с 1 нощувка и празнична вечеря. През ноември по-голямата част от комплексите по Черноморието предлагаха пакети с минимум 2 и 3 нощувки. По данни на варненската структура на българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация обаче туристическият сектор в региона е отчел 30 % спад на оборота за коледните празници, а продажбите за Нова година вървят вяло. "По всяка вероятност се очаква българите да се запишат към 30 или 31 декември", съобщи председателят на сдружението Димитър Димитров.

С около 10-20 % са намалени цените на някои хотели в градовете, ски центровете и курортите за селски туризъм в опит да привлекат неизбралите място за празник българи, показват данните на туроператорите. Свободни места в момента има предимно в хотелите в големите градове и в комплекси, които са в периферията на големите ски и СПА курорти. Не са изключения и офертите в ски центровете в Банско, Боровец и Пампорово, където вече се предлагат пакети с 2 нощувки и празнична вечеря. Допреди няколко седмици хотелите в зимните центрове продаваха пакети с над 4-5 нощувки за Нова година.

Намаление на броя нощувки в пакетите има и в различни курорти за селски туризъм, предимно в Северна България, както и СПА курорти, като Девин и Хисаря. Някои от по-малките хотели в тези градове са добавили към офертите си и ползването на басейни и СПА центрове на по-големи комплекси в района.

Видяна общо: 1501 рейтинг: 0.37

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.