Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Елините посрещат Нова година в жеги

Дата: 31.12.2009

Температурата достигна едва 19 градуса - с цели два градуса по-ниска от рекордните 22, отбелязани през 1963 г.

Гърция очаква Новата година с пролетно време и температури до 25 градуса на слънце! Атина не успя да посрещне най-топлата Нова година от 90 години насам, каквито бяха очакванията на метеоролозите.

Температурата в гръцката столица днес достигна едва 19 градуса, т.е. с цели два градуса по-ниска от рекордните 22, отбелязани през 1963 година. Затоплянето ще продължи и утре, когато според гръцката национална метеорологична служба градусите ще са 21. От събота започва леко захлаждане, като времето ще се задържи слънчево и безоблачно.

Хиляди жители на Атина се готвят да се насладят на природния феномен Синя луна днес, второто пълнолуние на декември, което веднъж на всеки 19 години се пада в новогодишната нощ. Много хора очакваха, че поради топлото време тази нощ Акрополът ще остане отворен за посетители, каквато е практиката през августовското пълнолуние.

Гръцкото министерство на културата отказа да направи изключение и античният храм ще е затворен. По традиция много гърци ще прекарат първите часове на Новата година в игра на карти или в казината, за да изпробват какъв ще бъде късметът им през 2010 г.

Видяна общо: 1271 рейтинг: 0.31

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.