Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Колко са хонорарите на звездите в новогодишната нощ

Дата: 31.12.2009

Преслава и Ивана ще получат по 12 000 лева

Хонорарите на звездите, които ще ни забавляват тази нощ, ще надвишат доходите на много български семейства за цяла година. На принципа "ден, година храни", популярните имена обикновено работят на празниците, а в новогодишната нощ трудът им определено си струва.

Един процент от всички българи работят на Нова година, показа преди дни последното поучаване на НЦИОМ. Обикновено за този труд се плаща повече, но има хора които получават много повече.

Хонорарите на поп фолк звездите, които веселят хората по кръчми и площади тази нощ са умножени по две.

"Аз не живея в Америка и не мога да вземам парите на Мадона, но моята работа е да пея", признава певицата Джена. "Аз тази вечер няма да бъда вкъщи - може да ме боли глава, може да ми е зле, но хората нямат право да го разбират това нещо", обяснява Джена.

Макар и не в Америка, за един час Преслава, например, ще получи 12 000 лева. Толкова струва и Ивана, а следващите в списъка на популярните изпълнители вървят между 6 и 10 000 лева. И това са цените само за един ангажимент, а обикновено в новогодишната нощ най-търсените имена имат поне по две-три участия.

За повечето българи цифрите са космически, но за звездите на най-популярния жанр, зад успеха има и много лишения.

"Сега в момента, когато има работа - има, но може и да няма работа. Нашата цена - на нашето блъскане, на нашето пеене - доста лишения и не чак толкова постъпления. Имал съм случаи, когато започвам да пея от 9 часа вечерта до 4 сутринта – купон - да, той те е грях да прекъснеш купона значи и просто няма как - не е лесна нашата", смята Милко Калайджиев.

В България Милко Калайджиев и колегите му печелят повече от участия, отколкото от издаването на музика. Затова, за разлика от световните поп звезди, у нас дори и най-големите звезди не си позволяват да откажат участие, особено на Нова година.

Видяна общо: 1360 рейтинг: 0.34

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.