Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Половината пещери у нас включват застраховка в цената

Дата: 30.11.2010
пещера
Пещерите са едни от най-атрактивните и посещавани туристически обекти у нас

Билетите за посещение на четири от общо деветте пещери в България, които са електрифицирани и са отворени за достъп за обикновени туристи, включват застраховка за здравето на туристите.

Това показаха резултатите от проучване на застрахователните практики в страната по отношение на сигурността на посетителите в пещерите, проведено от ХДИ Застраховане АД.

Проучването е реализирано чрез телефонни анкети със стопанисващите пещерите Леденика, Дяволско гърло, Магурата, Бачо Киро, Съева дупка, Снежанка, Ухловица, Ягодинската пещера и Орлова чука. Всички изброени пещери, с изключение на Орлова чука, са част от 100-те национални туристически обекта на България.

Пещерите Дяволско гърло, Магурата, Снежанка и Ягодинската пещера твърдят, че в цената на билета за посещение на съответната пещера се включва застраховка за здравето на туристите.

От пещерите Бачо Киро и Съева дупка отговориха, че билетите за посещение не включват такава застраховка, а за други две пещери – Леденика и Орлова чука – стопанисващите не са в състояние да дадат категоричен отговор. Връзката със стопаните на пещера Ухловица е затруднена и не е достъпна информация за туристите.

„Според нас, включването на застраховка срещу инциденти в цената на билета за посещение на който и да е туристически обект, особено на по-опасните, е една изключително добра практика. Целта на проучването е да проверим доколко тази практика се прилага по отношение на едни от най-атрактивните и посещавани туристически обекти в страната, а именно пещерите”, коментира Илда Павлова от ХДИ Застраховане АД.

Видяна общо: 730 рейтинг: 0.21

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.