Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Жилищата в комплекси от затворен тип са по-предпочитани

Дата: 30.11.2010

Жилищата в комплекси от затворен тип стават все по-предпочитани от българите спрямо тези в самостоятелна сграда. Това показва проучване на българския офис на международната консултантска компания Colliers International. Този вид имоти се появи на пазара в отговор на нуждата от качествено строителство в София, припомнят от Colliers.

В проучването са участвали близо 200 души, като над 90 % от тях биха искали да купят жилище в затворен комплекс. Най-предпочитани са апартаментите с две спални. 35 % от потенциалните купувачи предпочитат южните райони на София, докато 28 % се насочват към източните квартали като "Изток", "Иван Вазов" и "Изгрев".

"Започна да се променя и нагласата, че този тип имот е скъп и недостижим за много хора. В момента има разнообразен ценови диапазон в различните комплекси и клиентите могат да направят избор", коментира Татяна Емилова, мениджър "Жилищни имоти" в Colliers. Според нея купувачите са наясно, че точно това строителство запазва своята стойност във времето с реален шанс и за покачване на цената.

Предимствата на комплексите от затворен тип, посочени от участниците в проучването, са от различно естество, като потребителите се обединяват около четири основни силни страни. Най-важният фактор за купувачите е сигурността, която гарантират този тип жилища, следвана от качеството на изпълнение и професионалната поддръжка на общите части. Големите зелени площи и осигурените решения за паркиране се нареждат на трето и четвърто място. Също така купувачите обръщат внимание на използваните материали, наличната инфраструктура, средата и качеството на живот, което предоставят тези имоти.

Интернет е основният и предпочитан източник на информация при търсене на нов дом, показва още проучването на Colliers. 39 % от запитаните си набавят необходимата информация за пазара и тенденциите при имотите онлайн. Консултантите по недвижими имоти също са приемани като добър и надежден източник, като 25 % от участниците в запитването се свързват със своите агенти при търсене на ново жилище.

Дневник

Видяна общо: 749 рейтинг: 0.21

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.