Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Бизнесът украси София за Коледа

Дата: 30.11.2010
елхата в София
На 1 декември грейва елхата в столицата

Над 500 хиляди лева за коледната украса на София осигури бизнесът тази година. Общината е предвидила 30 хиляди лв. за празничната програма, запалването на коледните светлини и за ефекти. Основните средства са инвестирани в празничните светлини от частните компании, които искат София да е красива европейска столица, посочиха от дирекция "Култура" на Столичната община. Спонсорите на коледната украса тази година са от най-различни сектори - телекомуникационни оператори, банки, петролни компании, застрахователи, автомобилни вносители, компании от хранителновкусовия и развлекателния сектор. Шоу с огньове и фойерверки ще даде старт на запалването на коледната украса в столицата. Точно в 18,30 часа на 1 декември ще грейне елхата на кмета, която по традиция се намира в градинката пред хотел Рила.

Светлините на 50-годишния бор ще бъдат запалени лично от Йорданка Фандъкова.

Час преди това ще започне и коледната програма, която организираме. Водещ ще бъде актьорът Дечко Чунтов. За радост на децата ще пеят вокалните групи "Чудните калинки" и "Трикси", ще има изпълнения и на танцовия ансамбъл "Зорница" и мандолинния състав на 144-то СОУ "Народни будители". Ще има и огнено шоу "Огън и светлини" в изпълнение на „Жар театър" и „Фест студио жар" към Общинския културен институт „Средец", съобщиха от „Московска” 33.

Всяко дете ще може да се превърне в приказен герой по време на програмата. Това ще стане възможно с помощта на художник, който ще изрисува лицето му. Акцент в празника ще е и ретротрамваят, който ще докара малките артисти от Националния дворец на децата на бул. "Ал. Стамболийски" до мястото на празника - ул. "Алабин".

Организаторите от дирекция "Култура" на общината са осигурили и фойерверки, които ще озарят софийския център след запалването на коледните светлини. Официалното празнично дърво на столичани е с височина над 15 м. Тази година то ще бъде украсено с над 800 метра трицветни светещи гирлянди, както и с над 200 разноцветни лампи, топки и свещи, обясниха от общината.

в-к Монитор

 

Видяна общо: 944 рейтинг: 0.27

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.