Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Гигантска коледна елха от шоколад във Франция

Дата: 30.11.2010

Френски производител на шоколад създаде 10-метрова шоколадова коледна елха, която ще бъде официално представена по време на телетон на 3 и 4 декември във Франция, съобщава сайтът "Доктисимо".

Засега елхата, която тежи 4 тона, се издига в шоколадовата фабрика на Патрик Роже в град Со.

По време на телетона онези, които се обадят на специално открити телефонни линии и дарят суми за борба с редки неврологични заболявания, ще получат за награда парче от шоколадовата елха.

Телетонът ще бъде съпътстван и от 20 000 прояви из цяла Франция, в които ще участват 200 000 доброволци.

Сред по-интересните са национален конкурс за гримаси в Жато, конкурс по бързо плетене в Кадрус, продажбата на 20 000 палачинки в Екьордрьовил, състезание по приготвяне на пача от 600 свински главички, предоставени от свинеферма в Шампаньол, и турнир по бокс и кеч сред затворниците от затвора в Лалинд.

БТА
 

Видяна общо: 684 рейтинг: 0.20

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.