Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Американците похарчиха 45 млрд. през уикенда

Дата: 30.11.2010

През изминалия уикенд, който по традиция поставя начало на коледното пазаруване, магазините в САЩ са били много по-многолюдни и американците са харчели повече в сравнение със същия период на миналата година, но не и на 2008 година, сочат официалните данни на Асоциацията на американските дистрибутори, цитирани от Франс прес.

Близо 212 милиона потребители са преминали през магазините в страната или са пазарували онлайн от четвъртък, Деня на благодарността, до неделя вечерта, а това е увеличение с 8.7 % спрямо 2009 година, посочва асоциацията в комюникето си. Средният купувач е похарчил през тези дни 365.64 долара, което е с 6.4 % повече, отколкото през миналата година. Данните са въз основа на проучване, направено сред 4306 потребители, анкетирани от 25 до 27 ноември с допустима грешка от 1.5 %.

Общо професионалната асоциацията отчита, че общо продажбите през отминалия уикенд са се увеличили до рекордно равнище от 45 милиарда долара спрямо 41.2 милиарда долара през 2009 и 41 милиарда долара през 2008 година.

При все това обаче асоциацията посочва, че удълженият уикенд за Деня на благодарността през 2008 година продължава да бъде най-добрият в историята на САЩ заради средно похарчените 372.57 долара на купувач. Този показател се определя от асоциацията като показателен за здравето на икономиката.

БТА

Видяна общо: 646 рейтинг: 0.18

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.