Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Бум на емигрантите в света през 2050 г.

Дата: 10.12.2010

Броят на хората, които напускат родната си страна в търсене на работа и по-добър живот в чужбина, ще достигне 405 милиона души, или 7 % от световното население през 2050 г. Данните са от доклад на базираната в Женева Международна организация по миграция (МОМ). Прогнозите са били изготвени въз основа на миграционните потоци през последните 20 години. Само в последните пет години броят на мигриралите в световен мащаб се е увеличил от 191 млн. на 214 млн. души. Според анализа световната икономическа криза е забавила темповете на миграция, но не е станала причина за завръщането на емигрантите у дома.

Според разчетите на МОМ трудово активното население в най-бедните страни ще нарасне от 2.4 млрд. през 2005 г. до 3.6 млрд. през 2040 г., което неизбежно ще доведе до увеличаване на броя на хората, избрали да напуснат родината си. Освен развитите страни в привлекателна дестинация за търсене на работа ще се превърнат и бързо развиващите се икономики на Азия, Африка и Латинска Америка.

По принцип до момента най-много хора - 20 % от всички емигранти, избират да се преместят в САЩ. Сред най-предпочитаните за емиграция страни се нареждат още Русия, Германия, Саудитска Арабия, Великобритания и Индия. Сред факторите, които се очаква да повлияят на миграцията в световен мащаб, са климатичните промени, чийто ефект обаче все още не може да бъде изцяло предвиден.

По оценки на организацията през 2010 г. около 740 млн. души са мигрирали в рамките на собствената си страна, местейки се основно към големите градове. Така общият брой на мигриралите в света за последната години достига почти един милиард.

в-к Новинар

Видяна общо: 302 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.