Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Две земетресения смутиха Чили

Дата: 03.01.2011

Земетресение с магнитуд 7.1 бе регистрирано в Чили на около 70 км. северозападно от Темуко, съобщи американският геофизичен институт USGS. Засега няма съобщения за щети и жертви.

Трусът е станал около 17:20 местно време и е бил усетен на север чак в столицата Сантяго на почти 600 км разстояние. Епицентърът е бил на дъллбочина от над 16 км, а според USGS би трябвало около 91 000 души да са в района, където трусът е бил най-силен.

Лорто Енрикес, управител на хотела Holiday Inn Express в Темуко сподели, че люлеенето е продължило около минута. Прекъснати са някои телефонни линии и електропроводи. Тихоокеанският център за предупреждение за цунами съобщи, че няма голяма заплаха, но е възможно близо до епицентъра да има местни големи вълни.

По-малко от час след земетресението е имало силен вторичен трус с магнитуд 5.

През февруари 2010 г. трус от 8.8 уби стотици чилийци и причини щети за милиарди долари.

CNN

Видяна общо: 404 рейтинг: 0.11

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.