Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Цената на хляба тепърва ще скача

Дата: 04.01.2011

 Хлябът скочи с 45 % спрямо юли 2010 г.

"Няма обективни фактори, които да обосновават повишаване на цената на хляба с повече от няколко процента. Всяка година в началото се говори за поскъпване на хляба. Цената на хляба е функция от няколко неща. Едно от тях е цената на пшеницата и след като тя е поскъпнала значително на международните пазари, няма как да не се повиши хлябът. Изчерпани са количествата от старата реколта пшеница и се работи с новата, която е рекордно скъпа. Поскъпването на хляба вече се е случило и ако има още увеличение на цената, то би трябвало да е в рамките на няколко процента, но не двуцифрени. Цената е функция на пазара и може да се пробва пазара. С цените покрай Коледа и Нова година имало проба. Тогава показах, че държавата я има, изкарвайки всички структури на министерството си на проверки и така цените на основните продукти бяха задържани.
Когато ни пробват, трябва първо като общество да покажем, че ни има и някои търговци се респектираха."

министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов пред Нова телевизия по повод предупрежденията на Федерацията на хлебопроизводителите, че хлябът ще поскъпне с 15-20 %

Видяна общо: 345 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.