Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Берлинската стена се премести на гръцко-турската граница

Дата: 05.01.2011
Берлинската стена
Стената между Гърция и Турция е временно решение

Европейската комисия отказа да коментира намерението на Гърция да издигне стена по сухопътната граница с Турция, за да спре притока на нелегални имигранти. Брюксел смята, че такива съоръжения са само временна мярка.

"Не искам да коментирам намерения, тъй като съобщенията за стена по границата между Гърция и Турция се основават единствено на интервю на гръцки министър", заяви Микеле Черконе, говорител на комисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом. Европа да "поеме отговорността си", призова в отговор вчера гръцкият заместник-министър на вътрешните работи Манолис Отонас и поясни, че проблемът с нелегалната имиграция е общоевропейски.

Вчера гръцкият в-к Вима разкри, че Атина планира стената да бъде готова до април т.г. Вестникът твърди, че по план тя ще бъде от железни колове и бодлива тел и ще е дълга 12.5 километра. Ще се строи в района на Неа Виса в северногръцката област Еврос. Съоръжението ще бъде оборудвано с камери и скенери и ще наподобява оградата по границата между Мексико и САЩ.

В останалата част от границата река Марица представлява естествена преграда и там отскоро патрулират екипи на Агенцията за външните граници на ЕС (ФРОНТЕКС).

Показателно е, че за периода от октомври до ноември, откакто бяха разположени екипите на ФРОНТЕКС, притокът на нелегални имигранти от Турция към Гърция е спаднал с 42.6 %.

Видяна общо: 497 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.