Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Музика за техните уши

Дата: 24.01.2011

Водещата европейска нискотарифна авиокомпания easyJet обяви днес, че нейните правила за превоз на музикален багаж са едни от най-добрите в авиационната индустрия. През последните месеци авиокомпанията е била в постоянен диалог с регистрираното сдружение на музикантите във Великобритания, за да осигури по най-добрия възможен начин настаняването и превозването на музиканти и техните инструменти на борда. Музикалните инструменти с размер до 30x117x38 см, позволяват да бъдат удобно разположени в багажните отделения над креслата и ще бъдат приемани за превоз в пътническия салон. Инструменти, които влизат в тази категория, са следните: китара, виола, пиколо, флейта, кларинет, тромпет. По-големи инструменти като виолончело също ще бъдат приемани в салона чрез специално разрешение.

Дана Дън, главен търговски директор на easyJet, заявява: „Ние сме горди да подкрепяме богатото музикално наследство на Европа, да приемаме, че много професионални музиканти летят за фестивали и концерти в цяла Европа. Ние оценяваме тяхната професионална дейност и вярваме, че политиката на easyJet ще бъде музика за техните уши”.

Дебора Анетс, главен директор на регистрираното сдружение на музикантите във Великобритания (ISM) добавя: „Развълнувани сме, че easyJet предприема тези действия в помощ на професионалните музиканти и сме удовлетворени от позитивните послания, с които нашите членове приемат това”.

Бележки за редакторите
Стандартни правила за превоз на ръчен багаж: всеки пътник има право на 1 бр. ръчен багаж на борда с максимален размер 56x45x25 см.
Музикални инструменти: всеки пътник има право на 1 музикален инструмент с максимален размер 30x117x38 см.

За easyJet
easyJet е номер 1 въздушно-транспортна мрежа в Европа, благодарение на своето водещо присъствие в топ 100 маршрутите и дейността си на 50-те най-големи европейски летища. Повече от 300 милиона европейци живеят в рамките на един час разстояние с кола от летищата, до които лети easyJet - повече от всяка друга авиокомпания.
easyJet лети до повече от 550 маршрута между 129 летища в 30 държави.
easyJet приема устойчивостта отговорно. През последните 10 години easyJet е намалила въглеродните емисии с 25 % за пътник/км (единица мярка за транспорта на един пътник), инвестирайки в най-новите технологии.

Димитър Манлиев, Publicis Consultants | MARC  
телефон: 02/ 434 07 90; 0896 786 736
E-mail: d.manliev@publicis-consultants.bg

Видяна общо: 715 рейтинг: 0.21

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.