Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Брюксел парира сливането на Aegean Airlines и Olympic

Дата: 27.01.2011

Европейският антимонополен орган блокира сливането на гръцките авиокомпании Aegean Airlines и Olympic. Двата гръцки превозвача, които контролират над 90 % от гръцкия авиопазар, не са предложили достатъчно мерки за запазване на конкуренцията, е мотивът за решението.

"Сливането ще създаде квази монопол в Гърция с по-високи цени и влошено качество за гражданите на Гърция и туристите, пътуващи между Атина и островите", коментира еврокомисарят по въпросите на конкуренцията Хоакин Алмуня. Като мярка за защита интересите на потребителите двата превозвача предложили да отстъпят слотове за излитане и кацане в Гърция. Според комисията това не е достатъчно, защото на гръцките летища няма чак толкова много задръствания, както другаде в Европа.

Европейската комисия започна проучване на планираното сливане през август 2010 г., заради твърде високия пазарен дял на бъдещото общо дружество на вътрешните полети в страната, както и по някои международни маршрути.

Ройтерс

Видяна общо: 731 рейтинг: 0.21

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.