Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Англичани ще ни доят по морето чрез Синя Зона

Дата: 27.01.2011

Над 300 000 евро могат да влизат в общинската хазна годишно, ако във Варна бъде изградена цялостна система за платено паркиране на автомобили, е предложило в разговори с общинската комисия "Собственост и стопанство" българо-британското дружество Градско Паркиране България.

Офертата на дружеството, което се похвали с 15-годишен опит на Острова плюс няколко успешни проекта на българска земя, беше да получи от общината така наречената "синя зона" за паркиране.

Освен въпросните 321 000 евро годишно (пресметнати на база 10-километрова зона за паркиране), от "Градско паркиране България" обещават да намалят автомобилните задръствания в града, както и управлението на трафика. Контрол ще има и върху зареждането на магазините, както и върху неправомерното спиране по тротоари и градинки.

Всичко това вече е факт в София. Столична община е получила над 3 млн. лева за 1 година таксуване с SMS-и. Освен тази форма на плащане фирмата предлага още таксуване чрез специални автомати, както и автоматично разпознаване на регистрационния номер.

Само консултантските услуги на "Градско паркиране България" обаче ще струват между 57 000 и 91 000 евро.

Фирмата декларира, че е готова да поеме тези разходи за своя сметка, а след това да си ги върне от приходите, които ще потекат от "синята зона".

В крайна сметка, по предложение на общинския съветник Красимир Симов, комисията по собственост реши да възложи на кмета Кирил Йорданов да проведе преговори с "Градско паркиране България".

Варна утре

Видяна общо: 825 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.