Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

От днес всички автомобили с включени светлини и през деня

Дата: 01.11.2011

От днес до 31 март всички шофьори трябва да карат с включени светлини и през деня. Това е практика от десетилетия в Европа и САЩ, а от години вече се прилага и в България. Основната цел е да се намалят предпоставките за пътнотранспортни произшествия, а включените светлини помагат на участниците в движението, тъй като имат повече време за реакция.

От 1 ноември служителите на КАТ и представители на изпълнителната агенция Автомобилна Администрация започват традиционната "Акция Светлина". Те ще проверяват изправността на фаровете и подготовката на автомобилите за есенно-зимния сезон на територията на цялата страна.

От миналата седмица инспекторите на ИА Автомобилна Администрация започнаха масови проверки за състоянието на гумите и изправността на спирачната уредба на камионите и автобусите в цялата страна.

Видяна общо: 813 рейтинг: 0.25

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.