Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

easyJet увеличава честотата на полетите си от България

Дата: 02.11.2011

Самолетите на авиокомпанията ще летят до 12 пъти седмично от София за Лондон и Манчестър

Четвъртата по големина европейска авиокомпания easyJet увеличава честотата на своите полети от България от средата на декември месец тази година. Във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници, easyJet открива втори дневен полет от София до Лондон в съботно-неделните дни. Той заминава за английската столица в 20.40 часа (събота) и в 21.30 часа (неделя), като пристига в София 40 минути по-рано. По този начин заедно с ежедневните делнични полети, авиокомпанията ще изпълнява до 9 двупосочни полета всяка седмица между София и Лондон на тарифи от 35.99 евро в едната посока, с включени всички такси. Като се прибавят и полетите до Манчестър, easyJet ще оперира до 12 двупосочни полета общо по двете направления. Цените за Манчестър започват от 56.99 евро за еднопосочен билет с всички такси.

"Много българи живеят във Великобритания и пътуват по бизнес дела или за почивки. Въвеждаме втори дневен полет до и от България през уикендите, защото искаме да удовлетворим в максимална степен нуждите на българите да пътуват до и от Лондон. Очакваме висока затовареност на полетите ни през декември и януари заради празничния период и ще предложим възможно най-доброто и качествено обслужване на нашите клиенти”, коментира Питър Воец, маркетинг мениджър на easyJet за Швейцария, Австрия и Източна Европа.

Полетите на easyJet от София за Лондон през работната седмица остават с непроменени часове и авиокомпанията ще пристига всеки делничен ден в София в 11.30 ч., а ще заминава в 12.10 ч. През събота и неделя двата сутрешни полета пристигат в 11.15 ч. и 12.45 ч. съответно, а новите вечерни полети – в 20.00 ч. и 20.55 ч. Обратните полети са след 40 минутен престой за бординг на пътниците. Другата дестинация на easyJet от София – Манчестър, ще се изпълнява три пъти седмично с полети в понеделник, четвъртък и събота. Часовете на пристигане и заминаване в/от България са на обяд (пристига в 12.35 часа – понеделник, 13.10 ч. – четвъртък, 12.20 ч. – събота, а заминава съответно в 13.15 ч., 13.50 ч. и 13.00 часа).

Представените полетни часове са част от зимното разписание на easyJet и са валидни до края на март 2012 година. Новите допълнителни полети са включени в програмата на easyJet след внимателен анализ и проучване на пазара. Резултатите показват, че вечерните часове за пътуване са много удобни за българите зад граница, които предпочитат да пътуват или рано сутрин, или късно вечер с оглед на бизнес ангажименти. easyJet изпълнява полетите си до Манчестър с най-ново поколение самолети Еърбъс А320 с капацитет 180 места, докато направлението София-Лондон се обслужва от самолети Еърбъс А320 или А319 (156 места).

За easyJet
easyJet оперира въздушно-транспортна мрежа № 1 в Европа, с водещо присъствие в топ 100 маршрутите и в 50-те най-големи европейски летища.
easyJet лети до повече от 580 маршрута между 129 летища в 29 държави. Повече от 300 милиона европейци живеят в рамките на един час разстояние с кола от летищата, до които лети easyJet - повече от всяка друга авиокомпания.
easyJet приема устойчивостта отговорно. Компанията инвестира в най-новите технологии, оперира ефективно и запълва повечето от своите места, което означава, че всеки пътник на easyJet е отговорен за 22 % по-малко въглеродни емисии от всеки друг пътник на традиционна авиокомпания, ако летят по един и същ маршрут.

Димитър Манлиев, Publicis Consultants | MARC
тел.: 02/ 434 07 90
Глобул: 0896 786 736
поща: d.manliev@publicis-consultants.bg

Видяна общо: 916 рейтинг: 0.28

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.