Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Peugeot възкреси GTI

Дата: 05.11.2011
Peugeot 208 GTI
Peugeot оборудва новия 208 с най-мощните си агрегати

Peugeot пусна нов хечбек, вдъхновен от легендарния 205 GTI. Моделът носи инициалите RC и ще се появи през 2012 г. Заради силната конкуренция, от страна на Citroen DS3, компанията оборудва новия 208 с най-мощните си агрегати. Вариантите включват хечбек с три и пет врати, които се задвижват от 1.6-литров турбоагрегат, с мощности от 154 и 204 к.с., разработен съвместно от PSA и BMW и вече се използва в Citroen DS3 и MINI Cooper.

Новото 208 GTI използва най-малката платформа на PSA и предлага нов дизайн, благодарение на новите решетка, преден сплитър и джанти. Отзад е монтиран нов спойлер от състезателните рали автомобили. Собственото му тегло е със 100 кг по-леко, в сравнение с 207. Моделът предлага head-up дисплей и голям централен дисплей с достъп до интернет.

Peugeot представи в 208 и ново поколение високоефективни бензинови двигатели с обем 1.0 и 1.2 литра, които генерират мощност съответно 75 и 100 к.с. Предвидени са и малки дизелови агрегати e-HDi с мощност до 140 к.с.

Компактният хечбек излиза на европейския пазар от средата на следващата година, а спортната версия GTI ще се предлага от края на 2012 г.

Видяна общо: 799 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.