Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Национална кампания за възраждане на библиотеките

Дата: 07.11.2011

На 8 ноември, вторник, от 12.00 часа, в пресклуб БТА ще се състои съвместна пресконференция на Българската библиотечно-информационна асоциация, Сдружението на българските писатели, Съюза на българските писатели, Съюза на преводачите в България, Асоциацията на писателите в България, НХА – факултет по изящни изкуства и асоциация Българска книга, на тема:

Национална кампания за възраждане на библиотеките

Протестно събитие пред Министерския съвет на 9 ноември 2011 г. В протеста ще участват български писатели, които ще прочетат откъси от свои произведения.

Организаторите настояват за спешно приемане на Стандарт за библиотечно-информационно обслужване за обществени и училищни библиотеки, съизмерим с международния и за незабавно подновяване на програмата на Министерството на културата за обновяване на библиотечните фондове.

  • над 50 % от младите хора на България са номинално или функционално неграмотни, с което се нареждаме на предпоследно място в ЕС
  • българинът купува 0.56 книги годишно, европеецът – 11!
  • от 2008 г. в 90 % от българските библиотеки не е постъпила нито една книга!
Видяна общо: 892 рейтинг: 0.27

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.