Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Катар може да премести световното първенство през зимата

Дата: 15.11.2011

Ако ФИФА пожелае, Катар има готовност да премести световното първенство по футбол от лятото за зимата на 2022 г.

Турнирът трябва да се проведе в периода юни-юли, но по това време на годината температурите стигат до над 45 по Целзий. Именно това предизвика сериозни притеснения за здравето на играчите и комфорта на зрителите по стадионите.

Домакините заявиха намеренията си да изградят скъпи охладителни системи в спортните съоръжения за мондиала. През миналата седмица стана ясно, че архитектите са се отказали от идеята, заради сложността и огромното оскъпяване на проектите и ще търсят по-изгодни решения на проблемата с горещината.

Остава и вариантът световните финали да се проведат през зимата, но това ще предизвика сериозни размествания в европейските клубни първенства и протести от националните футболни централи.

"За момента нашите планове са да домакинстваме световното първенство през лятото. Ако ФИФА и международната футболна общественост поискат от нас да организираме мондиала през зимата, тогава няма да се борим с това решение, но досега не сме имали дискусия по този въпрос" - заяви председателят на организационния комитет за Катар 2022 Хасан ал Тавади.

Видяна общо: 565 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.