Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

От днес Европа преминава на самоизгасващи цигари

Дата: 18.11.2011

За изпълнение на евростандарта за самоизгасващите цигари следи Комисията за защита на потребителите

Тази седмица ще бъде последната за старомодните цигари, продължаващи да горят, ако са оставени за наблюдение. От днес всички цигари, които се продават в Европейския съюз, трябва да бъдат с намалена способност за горене. Целта на законодателството е да се намалят пожарите с фатален край в Европа.

Данните сочат, че броят на смъртните случаи може да бъде намален с над 40 %, чрез въвеждането на така наречените цигари с намалена способност за горене, предаде в понеделник Европейската комисия, позовавайки се на данни от Финландия – първата държава членка въвела новото законодателство, прието през 2008 г.

Близо 500 човешки могат да бъдат спасени в ЕС годишно при причиняваните над 30 000 пожара от неизгасени цигари всяка година.

За да изпълнят изискванията на Брюксел, производителите на цигарена хартия внесоха промени в производството си, като прибавиха два пръстена по-плътна хартия на две места по протежение на цигарата. Ако тя бъде оставена без надзор, горящият тютюн ще достигне до един от тези два пръстена и ще угасне от само себе си.

От началото на октомври в българските магазини вече могат да бъдат намерени цигари, отговарящи на стандарта "намалена способност на горене".

агенция Франс Прес

Видяна общо: 901 рейтинг: 0.28

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.