Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Варна пета по заплащане на труда

Дата: 14.11.2011

Лесни пари?

Средната работна заплата във варненска област през третото тримесечие на 2011 година е била 692 лв., съобщи Териториалното статистическо бюро (ТСБ) в града. Това е с около един лв. под средния показател за страната.

Варненска област е на пето място по заплащане на труда в сравнение с другите области в страната. Спрямо същото тримесечие на предходната година средната месечна заплата в областта се увеличава с 62 лева.

По предварителни данни на Националния статистически институт и териториално статистическо бюро във Варна, наетите по трудово и служебно правоотношение в областта към края на септември са близо 151 хил. души. Броят на приетите на работа през тримесечието е почти 20 хил., а на напусналите - 25 хил. Спрямо края на септември миналата година наетите в областта намаляват с 1.3 % или с 1 937 души.

Видяна общо: 894 рейтинг: 0.27

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.