Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Плевнелиев взе да ръчка говната

Дата: 15.11.2011

Росене, не се ври в лайната, защото колкото повече ги ръчкаш - толкова повече миришат! 

Вчерашният одитен доклад на Сметната палата за 2010 г. сочи, че Националната служба за охрана (НСО) не е отчела правилно около 280 елена лопатара и 50 муфлона, отглеждани в стопанство Кричим - гр. Стамболийски: "Животните не са заведени по сметки "Млади животни и животни за угояване" и "Продуктивни и работни животни" и не са отразени в баланса на НСО към 31.12.2010 г., въпреки че за тяхното отглеждане е изразходвана храна за 11 460 лв.", пише в доклада.

Според Сметната палата е "допуснатото съществено по характер нарушение" и "не са спазени стриктно указанията на Министерството на финансите".

В доклада е посочено като нарушение и осчетоводяването на сградата на двореца, в стопанство Кричим, която е заприходена като административна сграда, вместо в "други сгради" и Плевнелиев ще има проблеми с приватизацията й, като "пустееща". Неправилно е осъществен и бартер с Държавна дивечовъдна станция Балчик за доставка на 30 тона фураж срещу 30 бр. приплод елен лопатар.

От март 2007 г. стопанство Кричим е върнато на държавата и е под управлението на НСО. Чифликът е създаден в началото на XX век от цар Фердинанд и е сред одържавените през 1947 г. имоти на царската фамилия. През 2000 г. Симеон Сакскобургготски е направил искане за реституиране, но областният управител е дал отказ на искането му.

Видяна общо: 773 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.