Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Французинът Беноа Льокомт ще преплува и Пацифика

Дата: 19.11.2011

Живеещият в САЩ французин Беноа Льокомт догодина ще опита да постави световен рекорд, като преплува 5 500 мили (8 851 км) в Тихия океан, като потегли от Япония. Това ще бъде второто голямо морско приключение на 44-годишния Льокомт, който през 1998 г. стана първият човек, преплувал Атлантическия океан със собствени усилия, без да се придвижва с плавателно средство. Начинанието му отне 73 дни.

По време на новата си мисия, французинът ще се старае да плува по осем часа на ден, а през нощта ще почива на статичен катамаран. Льокомт ще потегли от Токио и ще се възползва от теченията от запад на изток. Той ще бъде снабден със свръхмодерни технологии – високотехнологична маска, снабдена с екран и софтуер за разпознаване на гласа, ще му позволява да води телефонни разговори и да получава имейли, докато плува. Междувременно микрочип, имплантиран под кожата му, ще следи денонощно здравословното му състояние. Гривна, поставена около глезена на плувеца, ще създава магнитно поле, което ще отблъсква акулите. Льокомт ще бъде защитен от мрежа и екип от помощници, които при нужда ще отблъскват хищниците на водни ски. Приключението ще бъде заснето и ще се отразява на живо във Facebook.

Смъртта на баща му от рак през 1991 г. мотивира Льокомт, който по професия е архитект и има две деца, да предприеме опасното плуване в Атлантическия океан. Причината за новото му начинание е същата. С преплуването на Тихия океан той цели да събере пари за изследване на рака и да помогне за създаването на "платформа за подкрепа" на хора, които се борят със заболяването.

След атлантическата си авантюра Льокомт заяви: "Моята битка беше много по-различна от тази на болните от рак. Това беше мое решение и можех да се откажа по всяко време. Но докато плувах, осъзнах по-добре тяхното страдание и какво е усещането да не знаеш какъв ще бъде изходът."

Дейли Телеграф

Видяна общо: 765 рейтинг: 0.23

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.