Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

ПРОФОН подписа споразумение с кабелните оператори

Дата: 14.11.2011

След осеммесечни преговори ПРОФОН и Българската асоциация на кабелните комуникационни оператори (БАККО) сключиха споразумение за уреждане на правата на звукозаписите и музикалните видеозаписи, включени в програмите, препредавани от операторите.

От ПРОФОН съобщават, че подписаният документ предвижда операторите, които са членове на БАККО, да сключват индивидуални договори с тях. Това е и първото подобно споразумение между организация на правоносителите от музикалния сектор и кабелни оператори.

Асоциацията поема ангажимент да постигне определен обем от договори на своите членове, като процент от пазара на кабелно препредаване, както и конкретни дати за сключване на индивидуални договори и за изплащане на дължимите суми. ПРОФОН ще направи отстъпка на членовете на БАККО, с оглед на изпълнението на поетите ангажименти.

Към момента размерът на възнаграждението на артистите не би могъл да бъде калкулиран и посочен, допълват от ПРОФОН. От организацията се надяват тази информация да стане достъпна в началото на следващата година.

Размерът на възнаграждението се определя от броя препредавани радио и ТВ програми и броя абонати, обхванати в скала, и е в месечни твърди суми. Това дава допълнителна сигурност и предсказуемост на разходите на операторите, свързани с възнаграждения за правата на музиката, включена в програмите, които препредават.

Видяна общо: 740 рейтинг: 0.23

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.