Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Уника районира каско застраховките

Дата: 15.11.2011

Застрахователна компания Уника вече определя цената на полица "Автокаско" по региони и година на производство на автомобила. Така тарифите били съобразени с населеното място, в което основно се управлява автомобила и рисковете, свързани с амортизацията му.

В рамките на кампанията "Каско шанс за по-добър живот" застрахователят давал преференциални условия за внимателните шофьори. При подновявана на автомобилната полица клиентите могат да получат 10 % отстъпка от премията, за всяка предходна година без настъпили щети. Ако клиентът избере да има самоучастие в застраховката, отстъпката може да достигне до 40 %. Преференциалните отстъпки ще се дават при сключване на застрахова от 15 ноември до 13 февруари 2012 г.

Засега от Уника не планират официално показно увеличение на тарифите по "Каско" и задължителната "Гражданска отговорност".

"Някои конкуренти вече вдигнаха цените на задължителната застраховка и тепърва ще видим дали пазарът ще ги последва. Ние не планираме в близките месеци повишения, ако, разбира се, ситуацията не се влоши рязко" - коментира главният изпълнителен директор на фирмата - Николай Генчев.

Новата кампания на Уника предвижда заделяне на средства за благотворителност от рекламния им бюджет за всяка "Каско" полица, сключена до 13 февруари. Със събраните средства пълнолетните деца от SOS детски селища ще могат да изкарат курс за шофьорска книжка.

По данни на Комисията за финансов надзор, от началото на годината до края на август Уника има 67.68 млн.лв. брутен премиен приход, от общо застраховане и от животозастраховане. Комбинираният пазарен дял на двете компании е 6.45 на сто от всички събрани премии.

Видяна общо: 848 рейтинг: 0.26

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.