Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Чичо Сам се страхува от мерките за сигурност на олимпиадата в Лондон

Дата: 16.11.2011

САЩ смятат да изпратят 1 000 агенти, включително 500 от ФБР, за охрана на спортистите и дипломатите по време на олимпийските игри в Лондон следващото лято. Вашингтон планира сам да си осигури охраната, тъй като е притеснен за мерките за сигурност на домакините.

Американските служби са недоволни от антитерористичните планове на британците. Те имат и забележки по броя на полицаите и другите служители по сигурността.

Няколко срещи по темата, председателствани от премиера Дейвид Камерън и ключови членове на кабинета, са минали под доминацията на американските искания за повече гаранции. Няколко членове на организационния комитет се оплакали за прекалено високите претенции на американците. В организационния комитет на игрите се опитват да избегнат по-голям скандал със сигурността, тъй като се оказало, че предвидената охрана е недостатъчна.

В началото се предполагаше, че 10 хиляди души ще са достатъчни за охраната на 32-та олимпийски обекта. Преглед на ситуацията през лятото показал, че вероятно ще трябват 21 хиляди души.

Има голяма вероятност поради липсата на време за охраната хиляди войници да бъдат повикани на помощ. Домакините се защитават от обвиненията за криза с твърдението, че МОК дава пълното си одобрение на плановете.

"Планирането е наред. Финансирането е гарантирано. Правителството иска да осигури сигурни олимпийски игри в Лондон, които да доставят удоволствие на Великобритания и целия свят" - коментира говорител на организационния комитет.

вестник Гардиън

Видяна общо: 694 рейтинг: 0.21

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Чичо Сам се страхува от мерките за сигурност на олимпиадата в Лондон
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.