Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Днес казахите вдигнаха паметник на Назърбаев

Дата: 11.11.2011
today.kz
Казахстан избра 11.11.11, за да открие паметник на президента Нурсултан Назърбаев

Докато днес Египет затвори достъпа до пирамидите, заради фаталното съединение на шест единици в календара, в Казахстан обратното - избраха специално същия ден, за да открият нов паметник, в който централна фигура е действащия държавен глава. Церемонията дори била насрочена за 11 часа, за да е пълна числовата хармония.

Монументално-скулптурната композиция Казахстан, която от този петък ще краси старата столица на страната Алмати, е вдъхновена от делата на президента Нурсултан Назърбаев и е разположена в парка на първия президент. Тя представлява скулптура на седналия Назърбаев, зад когото са разпрострени две крила, символизиращи старата и новата столици на страната - Алмати и Астана. "Монументът е символ на непрекъсващата приемственост на историческото минало, динамичното настояще и светлото бъдеще на Казахстан" - сподели кметът на града Ахметджан Есимов.

Композицията е изработена от гранит, мрамор и бронз и е финансирана от инициативен комитет на представители на творческата интелигенция. Самият президент бил само информиран от творческите съюзи на урбанистите, архитектите, дизайнерите и художниците за намерението им.

Би Би Си

Видяна общо: 552 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.