Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

EasyJet тества фиксирано настаняване на борда на самолетите

Дата: 16.11.2011

Авиокомпания easyJet съобщи, че ще изпробва фиксирано настаняване на борда на своите самолети по определени маршрути от пролетта на 2012 година. В момента авиокомпанията използва система, при която пътниците сами избират кои места да заемат при качване в самолета, закупили са т.нар. „speedy boarding” или пътуват с малки деца, които имат предимство при настаняване в самолета. По този начин пътниците имат право на първи избор за заемане на определени места.

В пробните полети всички пътници ще бъдат разположени на точно определени места. Авиокомпанията очаква търсене за първите редици и местата с допълнително пространство за краката, които са разположени в средата на самолета при изходите над крилата. Пътниците, които желаят да си гарантират едно от тези места или предпочитат което и да е друго, ще имат възможността да ги закупят предварително. Цените за тези места ще отговарят на политиката на компанията за ниски тарифи. Пътниците, които имат сходни резервации, но не са избрали предварително своето място, ще бъдат разположени на най-близките възможни седалки.

Изпълнителният директор на easyJetКаролин Маккол заявява: „Това е още един пример за това как easyJet се опитва да прави всичко възможно, за да превръща пътуването в лесно и постижимо за нашите пътници. Очакваме с нетърпение да видим как пасажерите ще възприемат този пробен процес и ще го задвижим по-нататък, само ако бъде ефективен, от гледна точка на приходите и нарастването на потребителското удовлетворение. Ако не работи така както очакваме, няма да го интегрираме за постоянно”.

Предимството за качване „speedy boarding” се предлага на цени от между 5 – 13 английски лири за полет или чрез покупка на годишна “plus” карта на easyJet, която предоставя неограничени възможности за бързо качване в самолета срещу 119 лири.

За easyJet:
easyJet оперира въздушно-транспортна мрежа №1 в Европа с водещо присъствие в топ 100 маршрутите и в 50-те най-големи европейски летища.
easyJet лети до повече от 582 маршрута между 129 летища в 30 държави. Повече от 300 милиона европейци живеят в рамките на един час разстояние с кола от летищата, до които лети easyJet - повече от всяка друга авиокомпания.
easyJet приема устойчивостта отговорно. Компанията инвестира в най-новите технологии, оперира ефективно и запълва повечето от своите места, което означава, че всеки пътник на easyJet е отговорен за 22 % по-малко въглеродни емисии от всеки друг пътник на традиционна авиокомпания, ако летят по един и същ маршрут.

Димитър Манлиев, Publicis Consultants | MARC, 02/ 434 07 90, 0896 786 736, d.manliev@publicis-consultants.bg

Видяна общо: 903 рейтинг: 0.28

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.