Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

КАТ започва акция срещу подкупващите шофьори

Дата: 08.11.2011

КАТ започва поредна акция. Този път на прицел са шофьорите, които предлагат подкуп на пътни полицаи. Целта е да се спре практиката нарушителите на закона за движение по пътищата да се разминават без официална санкция, като дават пари на ръка.

Пътните полицаи били инструктирани, ако им бъде предложен рушвет, шофьорът да бъде задържан и да се извикат разследващи полицаи, които да документират престъплението. Ако пък полицаите сами поискат пари от шофьорите, от КАТ призовават гражданите веднага да сигнализират на телефон 112.

Операцията „Не на подкупа!" стартира в началото на месеца. По данни на КАТ за два дни пътните полицаи са рапортували за четирима шофьори, предлагащи пари. Двама от тях не били включили задължителните светлини, един шофирал без колан, а в четвъртия случай рушветът е целял автомобилът да не бъде вдигнат от „паяк”. Сумите, които били предлагани, са в диапазона 10-20 лева.

От КАТ твърдят, че срещу искащите пари полицаи ще бъдат вземани строги мерки. За подкуп от 10 лева вече е уволнен един служител на реда.

Видяна общо: 645 рейтинг: 0.20

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.