Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Излъчиха най-добрите сайтове за 2011

Дата: 10.11.2011

На 10 ноември се проведе тазгодишното издание на конкурса за най-добри български уебсайтове, организиран от фондация БГ Сайт. Конкурсът, който тази година протече под мотото „Без граници“, се провежда за дванадесети пореден път и е едно от най-значимите и престижни събития в българската уеб среда. На официална церемония в Рейнбоу Плаза, София бяха връчени награди в 13 категории, а за тях се бориха повече от 220 уебсайта, участници в надпреварата.

Участниците в конкурса бяха оценявани от експертно жури, съставено от над 50 ръководители на значими сайтове и фирми, свързани с интернет бизнеса, водещи специалисти в областта на уеб, представители на бизнеса, неправителствения сектор и лидери на мнение. Публиката също се включи в оценяването, като за целта хората имаха възможност да гласуват за техния фаворит. Така във всяка категория бяха излъчени победители на журито и на публиката.

Най-много награди – общо 4, спечели онлайн туристическа агенция eSKY.bg. Сайтът за продажба на самолетни билети бе удостоен с приза за най-добър български сайт в категория Оналайн услуги. Гласуването на публиката отреди на eSKY.bg трето място в тази категория, а победител стана loanadvisor.eu. В другата категория, в която се състезаваше, а именно „Електронен магазин и сайтове за групово пазаруване“, eSKY.bg отново се класира на трето място според журито и публиката. Тук наградата грабна безспорният фаворит Grabo.bg, който спечели и специалната награда на организацията за ползваемост Лукрат.

Две награди на журито спечели шоколадовото изкушение Milka в категориите „Експериментална и иновативна кампания“ и „Позициониране и разпознаваемост на бранда“.

Категория „Медии“ отрази най-високият вот на публиката, където спечели IT сайтът kaldata.com, следван от BTV и BB-Team.org. Тук наградата на журито отиде в sofialive.bg.

В категория „Кауза, събитие, общност“ безспорен победител на журито стана BB-Team.org – сайт за целесъобразен начин на живот, а популярният портал за майки bg-mamma.com се оказа фаворитът на публиката.

В категория „Банки и финанси“ победител стана kartazavseki.bg. Наградата на публиката тук грабна loanadvisor.eu.

Оспорвана бе надпреварата в категория „Start Up“, нова категория в конкурса, насочена към младите уеб таланти. Тук имаше цели 11 номинации на журито, а победител стана slides.bg – онлайн презентации. Публиката излъчи за свой победител сайтът за сериали tvseriesbg.com.

Статуетката в категория „Образование, наука и култура“ грабна uwekind.com, а в гласуването на публиката спечели сайтът на сериала Седем часа разлика.

Български дарителски форум и НАП спечелиха съответно награда на журито и публиката в категория „Публична администрация и НПО“.

От година на година конкурсът на фондация БГ Сайт се променя и усъвършенства, като се превръща в още по-стойностно събитие, и по този начин подпомага все повече развитието на родното уеб пространство.

Радослава Добрева
тел.: 02/ 491 88 37
Глобул: 0893 302 998
поща: radoslava.dobreva@esky.bg

Видяна общо: 712 рейтинг: 0.22

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.