Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Фулчарджър България получи разрешително за поставяне на първите 7 станции за зареждане на електромобили на територията на София

Дата: 21.11.2011

Компанията започва да инсталира съоръженията в централните градски части на столицата до края на месец ноември 2011 г.

Фулчарджър България АД получи разрешително за поставяне, издадено от дирекция „Архитектура и градоустройство” към столична община на 17.11.2011 г., на първите седем станции за зареждане на електромобили на територията на София. Инициативата е част от пилотния проект на компанията, разработен заедно с ЧЕЗ България и столична община.

Първите зарядни станции ще бъдат разположени на територията на "Синя зона" в централните градски части - на площад Народно събрание, между храм-паметника Св. Александър Невски и сградата на столична община, на бул. Македония, две точки на бул. Стамболийски и до БНБ. Първоначално плащането на енергията ще става с предплатени ваучери, а по-късно ще бъде въведено и заплащане чрез безконтакти дебитни и кредитни карти.

"Съвсем скоро България ще стане част от голямото семейство ChargePoint с първите колонки за зареждане на електромобили за публично ползване" - каза Весела Шаранкова, изпълнителен директор на Фулчарджър България АД.

Fullgharger България е пионер при въвеждането в експлоатация на мрежи от зарядни станции за електромобили в страната. Компанията е създадена през 2010 година и е част от международната компания Fullgharger International, чиято централа е в Париж. Fullgharger оперира в държавите от цяла Южна Европа в тясно партньорство с местните власти, с производителите на автомобили и с доставчиците на енергия, за изграждането на мрежа за успешно развитие на електромобилите и тяхното ефективно използване.
Fullgharger International работи в тясно партньорство с Coulomb Technologies, водещ производител на зарядни станции и разработващ мрежовия софтуер за управлението им. Технологията на Coulomb Technologies е една от най-модерните от този тип в света, с над 3 000 зарядни станции ChargePoint, монтирани в 129 града по света. Освен България, плановете за развитие на мрежата на Fullgharger International включват Румъния, Русия, Украйна, Гърция и Кипър, с над 4 500 зарядни станции ChargePoint, които ще бъдат монтирани до края на 2012 г.
Fullgharger България е член на индустриален клъстер Електромобили и активно работи за развитието на електромобилния транспорт в страната, създаването и изграждане на мрежа от предприемачи и производители, които да предоставят услуги и продукти за зареждане на електромобили.

Видяна общо: 854 рейтинг: 0.26

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Фулчарджър България получи разрешително за поставяне на първите 7 станции за зареждане на електромобили на територията на София
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.