Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Обичате ли коледни и новогодишни изненади?

Дата: 26.11.2011

Слуховете твърдят, че католическата църква е забранявала на своите свещеници да похапват шоколад. Според католицизма, шоколадът е изобретение на дявола, защото провокирал към нечестиви помисли и грях...

Освен, че стимулира сексуалността, учените твърдят, че шоколадът стимулира производството на хормона на щастието. И наистина, като се замисля, рядко се сещам за някой, който да похапва шоколад и в същото време изпитва друго, освен блаженство...

Какво всъщност ни дава удоволствието наречено шоколад?

Миг спокойствие в забързаната действителност?

Колко пъти удоволствието от топящия се с наслада шоколад ни е помагал да избягаме в една друга реалност - на страстта... на насладата... на блаженството?

Какъв по-добър подарък можем да измислим за себе си или за любимия си човек от истинското, нежно, в някои моменти дори вълшебно удоволствие, което шоколадът може да ни даде?

Не е случаен и фактът, че от 19 век до днес, шоколадът е неизменна част от трапезата по време на балове, пиршества и всеки друг важен и ценен повод.

Поводът днес е настъпващите празници. Съвсем скоро, тихо ще се сипе белия сняг, ще бъдем сгушени около домашното огнище и ще си мислим за подаръци. Съвсем скоро, големите семейства на различни компании ще се съберат, за да отпразнуват отминалата година, своите премеждия и успехи. Съвсем скоро, а защо не и още сега, ще дойде време за вълшебната наслада наречена шоколад.
И тъй като Дядо Коледа все още подготвя своите магически торби с подаръци, за да не губите търпение, ние сме предвидили по една вълшебна кошница пълна с шоколадови вълшебства за вас. В нашия съвременен свят елените са заменени с блестящи карети наречени автомобили, а златните жълтици с хартиени банкноти, но едно нещо остава непроменено – всеки търси.

Дукдо – Вашата Фея на шоколада

Видяна общо: 1493 рейтинг: 0.45

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.