Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Преди стачката на БДЖ общините търсят алтернативен транспорт

Дата: 22.11.2011

"Спирането на влакове ще наруши възможността на много граждани да работят и да получават определени административни, здравни и образователни услуги. Осигуряването на автобуси може да стане през процедурата на обществените поръчки, което ще отнеме време. Остава въпросът дотогава кой ще превозва гражданите" - предупреди парламентарният секретар на Националното сдружение на общините в България Благой Станчев, който днес участва в работна среща за последиците от предвижданото спиране на 150 влака.

До днес общините нямаха никаква официална информация от БДЖ за точния брой на общините, които ще бъдат засегнати от предстоящото спиране на влакове, нито за точната дата, от която движението на мотрисите ще бъде преустановено.

"За да се намери изход от ситуацията, трябва да се водят разговори с ангажираните институции, министерството на транспорта и БДЖ. Необходими са дискусии с отделните общини, за да се преценят нуждите им от алтернативен транспорт след спирането на влаковете" - заяви парламентарният секретар на сдружението.

Видяна общо: 753 рейтинг: 0.23

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Преди стачката на БДЖ общините търсят алтернативен транспорт
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.