Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Нови такси за явяване на шофьорски изпит

Дата: 23.11.2011

Различни такси да бъдат въведени за явяване на шофьорски изпит, предвижда проект на правителството за промяна в тарифата, които се събират от министерството на транспорта. Изменението на таксите ще бъде разгледано на днешното заседанието на кабинета.

Когато теоретичният изпит е в одобрен кабинет на учебен център, таксата за всяка група (независимо от броя на хората в нея) е 100 лв., а когато е в кабинет на изпълнителна агенция Автомобилна Администрация,, от всеки кандидат ще се събира такса от 20 лева. 20 лв., ще е и таксата, която кандидат-шофьорите ще плащат за практическия изпит.

По-голямата част от промените в тарифата са свързани с опасните товари. Например таксата за явяване на изпит за консултант по безопасността при превоза на опасни товари се разделя и ще се плаща според това коя част - първа или втора, от изпита се държи.

Въвежда се такса за разглеждане на заявление и издаване на удостоверение за одобрение на ППС, превозващи определени опасни товари, и за продължаване на срока на удостоверението.

Предвиждат се такси за издаване на удостоверение за изменение на конструкцията на превозното средство, за неговото индивидуално одобряване, както и за издаване на удостоверение за определяне на техническа служба - 200 лв.

Отменят се някои такси за услуги, чието предоставяне е прекратено.

Видяна общо: 793 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.