Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

МИЕТ планира 11 млн. евро за туристическа реклама

Дата: 23.11.2011

Румъния, Швеция, Полша и Украйна са новите туристически пазари, на които целево ще се рекламира България. Досега в тези държави страната е представяла възможностите си за туризъм единствено на специализирани изложения за професионалисти. В същото време статистиката показва, че туристите от Румъния през последните години постоянно се увеличават, а според оценки на туроператори Полша и Украйна са сред страните с най-голям потенциал за растеж.

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма е подало пет проекта за рекламни кампании, които се очаква европейската програма "Регионално развитие" да финансира с 20.5 млн.лв. догодина, информира електронното издание. По-голямата част от сумата е предназначена за ТВ реклами в чужбина.

През тази година клиповете на туризма бяха излъчвани по Eurosport, Euronews, National Geographic и Discovery. По неофициална информация и новата рекламна кампания ще заложи отново на тях.

capital.bg

Видяна общо: 753 рейтинг: 0.23

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.