Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Държава: 

Русия и Албания са извън черния списък на ЕС за авиокомпании

Дата: 23.11.2011

Русия и Албания се съгласиха да забранят полетите на две авиокомпании до Европейския съюз заради възможни рискове за безопасност. С действия в последния момент двете държави избягнаха включване в черния списък на ЕС за самолетни компании.

В понеделник Европейската комисия прие осемнадесетата актуализация на списъка с авиокомпаниите, на които е забранено да оперират в ЕС. Новият списък заменя предишната версия от април 2011 г. и включва всички превозвачи, лицензирани в 21 държави, отбеляза пресслужбата на институцията. Те подлежат на пълна забрана за осъществяване на операции в ЕС заради съмнения в безопасността на полетите им.

Ден преди Брюксел да обнови списъка си руското правителство се съгласи да забрани на компанията VIM AVIA да извършва полети до ЕС до 1 април 2012 г. с цел осигуряване на по-голяма безопасност.

Властите в Албания отнеха на лиценза на въздушен оператор на Albanian Airlines и отстраниха един самолет от флотата на Belle Air. По тази причина Еврокомисията се въздържа от всякакъв вид мерки.

"Комисията няма да пести усилията си, когато съдейства на съседните на ЕС държави да изградят технически и административен капацитет за преодоляване на всички затруднения в сферата на безопасността по възможно най-бързия и най-ефикасен начин, а дотогава безопасността е на първо място. В това отношение не можем да си позволим никакви компромиси" - заяви еврокомисарят по транспорта Сийм Калас.

European Voice

Видяна общо: 616 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Русия и Албания са извън черния списък на ЕС за авиокомпании
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.